acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Måndagsmatchen, Elke Jung

(2016-12-06) Vinbanken - Alto till rådjurssadel
"RÅDJURSSADEL. Viltkött smakar väldigt olika beroende på vad det är, men en liten söt ton finns i många sorters viltkött. Vinet till är rött och kommer från Alto Estate, Stellenbosch i Sydafrika

Sötman i rätten kan få tanninrika viner att upplevas kärvare, varför den gräddiga potatisgratängen är så viktig för att balansera smakerna. Och för att upprepa det Karin nämnde i recept för Rådjursstek, ” satsa på runda cabernet sauvignoner, merlotviner och ”snälla” chiantiviner är bra val. Medel- till fylliga rödviner utan svulstighet är bra”.
alto-rouge-mandagsmatchen-vinbankenVintips

Alto Cabernet Sauvignon Cabernet Franc Merlot Petit Verdot 2015 (Artnr 244101), Alto Estate, Stellenbosch Sydafrika, 79 kr för 375 ml eller i helflaska, 750 ml med årgång 2012 och artikelnummer 73991.
Druvor: 50% cabernet sauvignon , 30% cabernet franc, 10% merlot, 10% petit verdot
Smak: Medel/fyllig. Fruktigt mogen, nyanserad, inslag av bär, örter, fat och tobak. Nyanserad.
Omdöme: Toppvin i liten butelj!
Betyg: 4

Vinet i helflaska, med årgång 2012 är möjligen aningen mer frukt-spänstig men det på nyansnivå. Lufta innan servering, menar: häll över i karaff och sedan tillbaka i flaskan. Det för att “sätta igång” smakerna, att vinet öppnar upp vilket gör vinet än mer tillgängligt och smak-trevligt!"

 

Visa artikel..