acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Här presenteras veckans åtta nya vintips på Röttorps bästa

(2013-11-27) Vinbanken - Röttorps Bästa med stor mogen sydafrikan

"Vinhuset Stellenzicht i Stellenbosch gör två riktigt bra viner på Syrahdruvan. En kallas Shiraz, på aussivis, och kostar en hundring och var med på Röttorps Bästa för några veckor sedan. Deras allra främsta vin är gjort på samma druva och den bästa Syrah jag provat från Sydafrikas med stor utvecklingspotential för långlagring. Den heter helt enkelt Stellenzicht Syrah, och nu finns 2004:an för 219 kronor. Magnifik stor nioårig Syrah med mognad och stor läcker utveckling, tät stil med ännu stor framtid och härlig nutid. Detta internationella toppvin tycker jag just nu kanske är det allra mest prisvärda rödvinet i sin prisklass i hela Systembolagssortimentet. Har varit tillfälligt slut från Sydafrika men har nu åter kommit in i en skvätt i BS."
Stellenzicht Syrah - 219 SEK (Artnr 83027)


"Réserve de la Condamine, 2011 för 69 kronor är ett bra balanserat klassiskt lite finstämt rödvin med ovanligt bra längd och komplexitet för prisläget. Kul billigt vin till nästan allt."
Réserve de la Condamine - 69 SEK (Artnr 12804)


"Ett mycket trevligt intressant vitt torrt vin med stort smakinnehåll är Fleur du Cap Unfiltered, 2010 för 109 kronor. Mustigt, rikt och komplext intressant och lite utvecklat på den ovanliga druvblandningen med lika andelar sauvignon blanc, chardonnay, semillon och viognier. Måttligt antal butiker men kan beställas på två dagar till alla."
Fleur du Cap Unfiltered White Blend - 111 SEK (Artnr 15530)


http://vinbanken.se/2013/11/27/rottorps-basta-med-stor-mogen-sydafrikan/